Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin’in son altı yıllık üretimlerine odaklanan “Kayıp Alfabe” adlı sergisi, İstanbul’da bulunan Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluştu. Sergi, 20 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
İstanbul’un Yeni Kültürel Merkezi: Artİstanbul Feshane
İBB Miras’ın kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, İstanbul’un en büyük kültür-sanat mekânı olarak kapılarını açan Artİstanbul Feshane, Ahmet Güneştekin’in Kayıp Alfabe sergisine ev sahipliği yapıyor. Christoph Tannert’in küratörlüğünde gerçekleştirilen sergide, Güneştekin’in hafıza, göç, ses ve görselleri harmanladığı eserleri sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.
Serginin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Artİstanbul Feshane’nin İstanbul’a çok yakıştığını belirterek, sanatın insanları iyileştiren bir güce sahip olduğunu vurguladı. “Bu sergi, Yaşar Kemal’in eserlerinden ilham alarak yaratılan bir sanat buluşması olacak,” diyen İmamoğlu, sanatın birliktelik ve özgür düşünceye katkı sağladığını ifade etti.
Güneştekin’den “Kayıp Alfabe” Sergisi Hakkında Detaylar
Ahmet Güneştekin serginin açılışında, Kayıp Alfabe sergisinin hazırlanmasının iki yıl sürdüğünü ve yaklaşık 200 kişilik bir ekibin katkı sağladığını söyledi. Sergide, geçmişin izlerini taşıyan farklı disiplinlerden eserler yer alıyor. 350’yi aşkın eser, heykel, enstalasyon, video, seramik ve daha birçok sanat biçimini içeriyor.
Sergide, coğrafyası değiştirilmiş ve hafızasında göç izleri taşıyan insanların nesneleri üzerinden oluşturulan enstalasyonlar dikkat çekiyor. Ayrıca sanatçının taş ve metal formlarını kullandığı heykelleri, mitolojik temalarla bezeli tuvalleri ve kırkyama tekniğiyle ürettiği dokunsal eserler de izleyicilerle buluşuyor.
“Kayıp Alfabe”de Geçmiş ve Gelecek Arasında Bir Yolculuk
Serginin önemli bir bölümü olan Bin Yılların Tanıkları bölümünde, Güneştekin’in tuval ve boyutlu eserleri, bronz örüntülerle birleşiyor. Bu bölümde, Anadolu’nun kültürel geçmişine atıfta bulunarak sikkelerin tarihsel anlamını sorgulayan bir anlatı ortaya çıkıyor.
Artİstanbul Feshane’de 20 Temmuz’a kadar açık olacak bu sergi, geçmişle bugünü birleştirerek, sanatseverlere derin bir düşünsel yolculuk vaat ediyor. Sergi, ücretsiz olarak gezilebilecek.